sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Sydänten sykkeessä

Kirjoittanut: Elizabeth Adler
Alkuperäinen nimi: In a Heartbeat
Ilmestynyt 2000
Suomentanut: Kaarina Sonck
Edellisen, aikaa vievän lukuprosessin jälkeen halusin lukea kirjan, jonka saisin luettua nopeasti. Jotain kevyttä, jonka avulla saisin nollattua ajatuksia muutamassa päivässä. Elizabeth Adlerin Sydänten sykkeessä sopi tarkoitukseen mainiosti.

Kiinteistömoguli Ed Vincent joutuu ampumavälikohtauksen uhriksi New Yorkissa. Hänet kiidätetään teho-osastolle, missä hän vaipuu koomaan. Sitä ennen hän onnistuu lausumaan vain yhden nimen -- Zelda.

Melba Merrydew ei Zelda on rempseä yksinhuoltajaäiti Kaliforniasta. Hän rientää sairaalaan välittömästi kuultuaan rakastettunsa onnettomuudesta Naisen hämmästykseksi häntä epäilläänkin murhayrityksestä. Hänellä on kertoo kuitenkin jännitävän ja mielenkiintoisen tarina, joka lopulta johdattaa hänet  ja tapausta tutkivan komisario Camelian ampujan jäljille. Camelia rakastuu persoonalliseen naiseen ja yhdessä he päättävät selvittää, kuka yritti tappaa Ed Vincentin.

Sydänten sykkeessä oli todella kevyt ja sen sai luettua muutamalta istumalta. Valitettavasti kirjan tapahtumat pystyi arvaamaan hyvin ennalta, loppuratkaisunkin saattoi keksiä jo parinsadan sivun jälkeen. En kuitenkaan odottanut teokselta mitään suurta, joten tämä ei tullut yllätyksenä. Kirjan sisältö oli melkoista "hömppää", jota lukisi ehkä mielummin puoliunessa uimarannalla kuin kotona teekupin ääressä. Se kuitenkin viihdyttu ja sai minut tyhjentämään pääni hetkeksi, mikä olikin kieltämättä ihan tarpeen sillä hetkellä.

Kieltämättä minua hieman huvitti lukea koomassa makaavan Edin ajatuksia. Lirkutteluja naiselle, joka ei aina ollut edes paikalla "kuulemassa". Välillä miehen ajatukset kirjan sivuilla alkoivat ihan turhauttaa. Ei ehkä ollut ihan sellainen juttu, joka vetoaa minuun. Tai ehkä se olisi vedonnutkin, jos se olisi toteutettu muulla tavalla? Tosin, eipä teos kokonaisuudessakaan vakuuttanut minua. Sen latteat henkilöhahmot, ennustettavissa olevat juonenkäänteet ja kliseinen loppu eivät vain olleet mieleeni. En usko, että minun täytyy tässä tilanteessa kovasti perustella mielipidettäni. Ymmärrätte varmasti.

Pitävätkö muut tämäntyyppisestä kirjallisuudesta? Uskon, että teos voi olla jollekin todella viihdyttävää kesälukemista. Tämä voi olla myös helppo tapa lähestyä kirjallisuutta, jos ei ole aikaisemmin lukenut paljoakaan. En tiedä, mutta uskoisin niin. Minä kuitenkin kiikutan kirjan divariin  ja toivon, että joku toinen nauttii siitä enemmän kuin minä.

5 kommenttia:

 1. En ole koskaan lukenut Adleria. Onko Adlerin kirjat sukulaisia Sandra Brownille?! Joskus tykkäsin lukea Brownia, mutta en enää viime vuosina juurikaan.

  VastaaPoista
 2. En osaa sanoa, kun en ole koskaan lukenut Brownia.

  VastaaPoista

 3. شركة تنظيف منازل بالدمام
  شركة تنظيف شقق بالدمام شركة تنظيف شقق بالدمام
  شركة مكافحة حشرات بالخبر شركة مكافحة حشرات بالخبر
  شركة رش مبيدات بالدمام شركة رش مبيدات بالدمام
  شركة تنظيف بالخبر شركة تنظيف بالخبر
  افضل شركة نقل عفش بالاحساء افضل شركة نقل عفش بالاحساء
  شركة كشف تسربات المياه بالاحساء شركة كشف تسربات المياه بالحساء

  VastaaPoista
 4. Using the Images Background Remover service, you can get the best possible solutions. The photos will be livelier and you can use them anywhere. The importance of Background Remover Online is undeniable for every photo. Before we move to the benefits of having the service, it is better to know about the service.

  VastaaPoista
 5. Which is the Best Foot Massager To Buy – Which Foot Massager Is Right For You? If you ask which Foot Massager model is the finest this year, certainly I would recommend going through this guide to know which Best Foot Massager is actually market leaders.

  VastaaPoista