maanantai 13. elokuuta 2012

"Nyt mukaan ei tartu yhtään kirjaa" -reissu

Äiti pyysi kahtena päivänä mukaansa kirpparille. Tavoitteena oli "nyt mukaan ei tartu yhtään kirjaa" -reissu. Niin varmaan, tuota en uskonut itsekään. Tässä on parin päivän saldo muutamalta eri kirpputorilta. Äitinikin tykkää lukea, vaikka tahti on hänellä huomattavasti verkkaisempi kuin minulla. Siksi ostamme usein edullisesti sellaisia kirjoja, jotka kiinnostavat meitä molempia. Kun molemmat ovat kahlanneet kirjat läpi, parhaat jätetään hyllyyn ja muut laitetaan kiertoon. Minä luen hieman monipuolisemmin erilaisia kirjoja kuin äitini, minkä vuoksi osa päätyy omaan henkilökohtaiseen hyllyyni, joka alkaa olla pikkuhiljaa täpötäysi. Apua!

Tällä kertaa mukaan tarttuivat seuraavat teokset:
Siri Hustvedt: Lumous
Stewart Lee Allen: Paholaisen juoma
Joanne Harris: Karamellikengät
Vikas Swarup: Slummien miljonääri
Alexandra Marinina: Kuoleman käsikirjoitus
Sujata Massey: Rei Shimura ja ikebana-mestari
Leslie T. Chang: Tehtaan tytöt
Kajsa Ingemarsson: Keltaisten sitruunoiden ravintola

Löytyykös lukukokemuksia näistä kyseisistä kirjoista? Muutaman kirjan ostin ihan puhdasta uteliaisuuttani, ilman suurempia ennakko-odotuksia. Olen nyt aloittanut lukemaan tuota kahvin historiaa ja vaikuttaisi olevan ihan mukavaa vaihtelua. Milloinhan saadan äidin kanssa nämä luettua, voi nimittäin mennä jokunen tovi. Ehkä sitten seuraava kirpparikierros paremmalla menestyksellä...

6 kommenttia:

 1. Oi, tehtaan tytöt kiinnostaa ja kovasti! Olen jo hyvän tovin halunnut katsoa kyseisen leffan, kirjana en tajunnut sitä olevankaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole laisinkaan tiennyt, että tästä on elokuvakin olemassa! Tuohon kirjaan sen sijaan olen ajatellut tarttua ihan pian. :)

   Poista
 2. Vautsi mitä ihania löytöjä :) Olen lukenut noista vain Lumouksen, ja huolimatta siitä, että kirjassa oli muistaakseni vain kolme lukua, ja lukeminen tuntui siksi puuduttavalta pidin siitä loppupeleissä paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin Lumouksen tosiaan toissapäivänä ja nyt se on jo luettu... Ahmaisin sen kyllä melkoisella vaihdilla, tykkäsin kovasti. Tosin tuo lukujen puuttuminen oli hieman puuduttavaa, mutta hyvin tuo silti näytti uppoavan. :)

   Poista
 3. Olen lukenut tuon Keltaisten sitruunoiden ravintolan muutama vuosi sitten ja pidin kovasti! Karamellikengät odottavat omassakin kirjahyllyssä, vielä en ole ehtinyt tarttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Keltaisten sitruunoiden ravintola on kyllä sellainen, mistä olen kuullut paljon positiivista! Saapa nähdä, milloin saan aikaiseksi tarttua siihen.

   Poista